Volledig scherm
Erik van Schaaik aan het werk in een ruwe versie van het decor voor 'Under the apple tree'. Foto Hans Broekhuizen/DG

Filmer wil film maken via crowdfunding

ARNHEM - De Arnhemse animatiefilmer Erik van Schaaik heeft nog 45.000 euro nodig om zijn griezelkomedie 'Under the apple tree' te kunnen verfilmen. Dat geld hoopt hij te krijgen van fans en symphatisanten.

Het totale budget voor de animatiefilm is 90.000 euro. Productiehuis Oost- Nederland neemt de helft van dat bedrag voor zijn rekening. De rest wil Van Schaaik binnensprokkelen via 'crowdfunding'.

Mensen kunnen Van Schaaik en zijn project met kleine en grote bedragen ondersteunen. De Arnhemse filmmaker, die in 2009 de Nederlandse Oscar-inzending voor zijn rekening nam met de film 'The phantom of the Cinema', wil zijn budget met behulp van internet in etappes bij elkaar gaan sprokkelen. "In één keer 45.000 euro bijeenbrengen is niet te doen", zegt Van Schaaik. "Ik wil het opknippen in overzichtelijke stukjes, zodat mensen kunnen bijdragen aan onderdelen van de film, bijvoorbeeld het maken van de poppen. Via productsponsoring bijvoorbeeld."

Speciaal voor het project is een website gemaakt (www.undertheappletree-movie.com), waarop Van Schaaik in tekst en beeld regelmatig verslag doet van de voortgang van 'Under the apple tree' in zijn nieuwe studio aan de Turfstraat in het hart van Arnhem.

The first stop-mo test for my long short film Under The Apple Tree.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.