Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Financiering van windmolens langs Arnhemse Pleijroute rond: bouw start in april

ARNHEM - De financiering van vier windmolens langs de Arnhemse Pleijroute is rond. Een deel van het benodigde geld is opgehaald met de verkoop van meer dan tienduizend aandelen aan inwoners van Arnhem en omgeving. Vanaf april 2021 worden de windmolens gebouwd.

10 reacties

 • nietus

  5 maanden geleden
  Geld bijeen gebracht door inwoners van Arnhem die zelf heerlijk in een bosrijke omgeving wonen. Want Jan met de Pet betaalt zich suf en komt nauwelijks nog aan sparen toe. Uit solidariteit mogen zij wel van de herrie en het uitzicht genieten. En wat is het plan na afschrijving? Dumpen we de onrecyclebare kunststof wieken gewoon maar weer in Afrika? 
 • Johann utBroamt

  5 maanden geleden
  nou weer eentje die niet inziet, dat er geen molens nodig zijn en dat er alternatieven genoeg voorhanden zijn in de wereld. alleen je moet er iets voor overhebben en niet gaan voor de goedkoopste oplossing.
 • Jos Bont

  5 maanden geleden
  Nee, lekker CO2 blijven uitstoten, kop in het zand steken en blijven geloven dat klimaatverandering niets kost.
 • Johann utBroamt

  5 maanden geleden
  nou je zou zelf je energie hiervoor kunnen inzetten door meer te bewegen. geen elekstrische fiets, auto of ander door electra aangedreven vervoermiddel. dit bespaart enorm en de bestaande gas centrales kunnen hun schone werk nog jaren doen.
 • Eugeneticus

  5 maanden geleden
  Windmolens en schakelstations bevatten een extreem zwaar en schadelijk broeikasgas als isolatiemateriaal. Jaarlijks lekken alleen al in ons land honderden kilo’s van dit zwavelhexafluoride de atmosfeer in. Maar dat vertellen ze er niet bij.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Enorme brand in hallen aardappelboer
  Play

  Enorme brand in hallen aardappel­boer

 2. Ravage op A1 nadat vrachtwagen trap en pallets verliest
  Play

  Ravage op A1 nadat vrachtwa­gen trap en pallets verliest

Arnhem e.o.