Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Politie

Flatbewoners, snorfietser en heli helpen politie bij jacht op voortvluchtige verdachte in Arnhem

ARNHEM - Flatbewoners in de wijk Vredenburg in Arnhem-Zuid en een snorfietser hebben de politie maandagavond geholpen bij de arrestatie van een 23-jarige verdachte uit Arnhem. Mede hierdoor had de politie de man binnen een half uur te pakken.

De klopjacht op de verdachte begon maandagavond na een telefoontje van het Openbaar Ministerie aan de politie. De Arnhemmer had zich niet gehouden aan de voorwaarden van zijn voorwaardelijke veroordeling. De politie wilde de man thuis oppakken, maar hij wist via het raam te ontsnappen. 

Bedreiging en mishandeling

Quote

De urgentie van deze arrestatie zit hem in het overtreden van de bijzondere voorwaar­den in combinatie met een risico op geweld

Openbaar Ministerie

De Arnhemmer is veroordeeld voor bedreiging en mishandeling. Hij kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 93 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Omdat hij zich niet hield aan de voorwaarden van zijn proeftijd besloot het OM hem weer te laten oppakken. Wat die voorwaarden zijn, wil het OM niet zeggen. ,,De urgentie van deze arrestatie zit hem in het overtreden van de bijzondere voorwaarden in combinatie met een risico op geweld”, zegt een woordvoerder van het OM.

De politie-agenten zette te voet de achtervolging in de wijk Vredenburg in en kregen hulp van flatbewoners. Zij hadden vanaf hun balkons goed zicht op de verdachte en wezen de agenten waar hij zich bevond. Daarnaast bood politiehelikopter assistentie. ,,De helikopter was toevallig in de buurt en kon assisteren. Dat vergemakkelijkte de achtervolging aanzienlijk", zegt politiewoordvoerder Simen Klok.

Snorfiets

Een van de agenten sprong tijdens de achtervolging achterop een snorfiets van een voorbijganger. Binnen een half uur hadden de agenten de man te pakken. Hij zal binnenkort worden voorgeleid aan de raadsheer-commissaris. Het Gerechtshof zal uiteindelijk beslissen of de man de 90 dagen voorwaardelijke straf moet uitzitten. Dat hij zich tijdens zijn proefperiode niet aan zijn voorwaarden heeft gehouden is op zich niet strafbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.