Volledig scherm
Het gevecht om een goed pensioen bij Akzo Nobel, zoals het wordt uitgebeeld in de nieuwsbrief van de Koninklijke Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden KNVG. © Koninklijke Nederlandse Verenigingen van Gepensioneerden KNVG

FNV: stakingen om pensioenconflict bij vier vestigingen AkzoNobel

ARNHEM/WAPENVELD - Werknemers van AkzoNobel in onder meer Arnhem gaan staken. Ook op nog drie andere locaties van het verfbedrijf leggen werknemers vanaf volgende week maandag om de beurt voor 48 uur het werk neer, zo laat FNV weten.

De vakbonden dringen al langer aan op een nieuwe cao en een oplossing voor een pensioenconflict. De afgelopen tijd staakte het personeel van de multinational al enkele malen. De locatie in Wapenveld trapt maandag af met de stakingen. De vestigingen die aansluiten zijn in Arnhem, Sassenheim en Hengelo.

,,Het bedrijf reageerde niet afdoende op het in juli gestelde ultimatum en ook de zomervakantie heeft AkzoNobel niet tot inkeer gebracht", zegt bondsbestuurder Erik de Vries. ,,Er rest de werknemers niets anders dan opnieuw te staken."

Loonsverhoging

FNV zet in op een loonsverhoging van 3,5 procent en afspraken over duurzame inzetbaarheid. AkzoNobel wil praten over de cao, maar een oplossing voor de pensioenen zou er volgens het bedrijf niet in zitten. De bonden menen dat AkzoNobel met een bijstorting van 400 miljoen euro pensioentekorten zou kunnen oplossen.

AkzoNobel laat weten verbaasd te zijn over de stakingsoproep. ,,De bonden hebben nog niet eens ledenraadplegingen op alle locaties gehouden", zegt een woordvoerder. ,,Bovendien zijn we vorige week weer begonnen met overleg en we hebben ook deze week nog een gesprek gepland staan. We willen graag stap voor stap tot een overeenstemming komen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Zorgkantoor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya
    PREMIUM

    Zorgkan­toor Menzis heeft plaatsen in zorgcentra achter de hand voor bewoners voormalige Zorggroep Dunya

    ARNHEM/ ELST - De bewoners van de voormalige multiculturele zorginstelling Dunya Zorggroep uit Arnhem hoeven niet bang te zijn dat ze op straat terechtkomen als het pand waarin zij verblijven wordt gesloten. Menzis Zorgkantoor heeft geregeld dat er bij erkende zorgaanbieders in Arnhem en omgeving voldoende plekken beschikbaar zijn voor de cliënten met een migratieachtergrond.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.