Volledig scherm
Enkele stands in de Foodhall Arnhem. © Berrie van Helden

Foodhall Arnhem is geruisloos opengegaan; elke vrijdag oesterdag

ARNHEM - Het heeft even geduurd, maar Foodhall Arnhem aan de Rijnkade is deze week vrijwel geruisloos opengegaan. De standhouders zijn klaar om de gasten te ontvangen. 

De eigenaars verwachten vrijdag de eerste grote toeloop. ,,,We hebben besloten oesterfriday te introduceren. Voor een schappelijke prijs krijgen gasten een oester en een glas champagne", zegt mede-eigenaar Ivan Freij die tevreden is over de gang van zaken. 

Facebook

Woensdag gingen de deuren open. Toen bleek dat alle goed ging, plaatste Foodhall Arnhem berichten op Facebook en onmiddellijk daarna kwamen de eerste nieuwsgierigen. ,,11 april gaan we officieel open. Mensen die het beste recept bedenken voor een cocktail krijgen een toegangskaart tot het besloten feest”, zegt Freij. 

Foodhall Arnhem telt op dit moment 260 zitplaatsen. Dat kan worden opgeschroefd tot 310. Het terras kent 250 zitplaatsen. Bezoekers kunnen eten bestellen bij dertien keukens. Van een hamburger en pizza tot sushi, van taarten tot visgerechten. ,,Voor elke portemonnee staat er wel iets op de kaart", aldus Freij. Bij de centrale bar met aan weerszijden acht tapkranen kunnen gasten vervolgens een drankje nemen.

Volledig scherm
De enige foodtruck in de Foodhall Arnhem. © Berrie van Helden

Kas

Populair is de glazen kas. Daar worden op een houtskoolvuur hamburgers gebakken, Surinaamse roti wordt er verkocht en in de kas staat ook de enige foodtruck met vegavoedsel. ,,Als het hier te warm wordt, gaan het glazen dak open. Indien nodig gaan we hier ook airco aanbrengen.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.