Thierry Baudet (midden) en Arjan de Kok (rechts) waren deze winter nog samen volop op campagne.
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet (midden) en Arjan de Kok (rechts) waren deze winter nog samen volop op campagne. © Gerard Burgers

Forum voor Democratie in Gelderland wil zetel terug, maar heeft nog niemand om hem in te vullen

ARNHEM - De soap rond Forum voor Democratie op het Gelderse Provinciehuis is nog niet voorbij. Fractievoorzitter Arjan de Kok kondigde afgelopen vrijdag zijn vertrek aan, eerder stapten ook drie andere Forum-leden op en gingen op eigen titel verder.  FvD krijgt nog amper spreektijd in Provinciale Staten en wil daarom nu een zetel terug van een van de vier vertrekkers. 

7 reacties

 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  @Theo. Klopt niet. Je stemt op een partij en die bepaald aan de hand van haar lijst wie erin komt. Tenzij je met voorkeurstemmen zelf gekozen bent
 • Mattie Veld

  2 jaar geleden
  Op naar de 0 minuten, daar wordt Gelderland alleen maar beter van.
 • Eelco de Boer

  2 jaar geleden
  Hennie, volgens mij klopt de vergelijking niet helemaal. Je haalt de onkostenvergoeding van een tweede kamer lid aan, en vervolgens klaag je over het aanblijven van een statenlid ipv een tweede kamer lid. Dan moet je ook de vergoedering voor een statenlid noemen. Maar veel verschil maakt het niet uit of een FvD fractielid aanblijft of niet. Een FvD stem was sowieso altijd al een verloren stem.
 • Hb Janssen

  2 jaar geleden
  Een 'gewoon' lid van de Tweede Kamer ontvangt per 1 januari 2021 een schadeloosstelling van ruim 117 duizend euro op jaarbasis, inclusief vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. De basisvergoeding voor Tweede Kamerleden wordt 'schadeloosstelling' genoemd. De schadeloosstelling van 'gewone' Tweede Kamerleden bedraagt sinds 1 januari 2021 8.431,26 euro bruto per maand. FvD-Statenlid Alex van Wijhe blijft gewoon. Snap ik wel. Maar wanneer gaan jullie aan het werk hiervoor. Inacceptabele situatie.
 • Theo Binnendijk

  2 jaar geleden
  Volgens de Kieswet wordt iedere kandidaat op persoonlijke titel gekozen, ongeacht op welke lijst die kandidaat staat. De zetel hoort toe aan de gekozene en niet aan de partij. Als een kandidaat uit de partij stapt, mag die de zetel behouden. Teruggeven mag ook, maar hoeft niet. FvD kan dus geen zetel terug eisen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem