Volledig scherm
Nikos Machlas viert samen met Vitesse fans de derde plaats en zijn topscorerstitel in 1998. © DG

FOX Sports-programma ‘Teamgenoten’ blikt terug op successeizoen Vitesse

VideoARNHEM - Het televisieprogramma ‘Teamgenoten’ van betaalzender FOX Sports blikt vanavond terug op het seizoen 1997/1998 van Vitesse. Het is voor de Arnhemmers de meest succesvolle jaargang in de eredivisie. Vitesse eindigde dat jaar op de derde plaats, een prestatie die sindsdien werd overtroffen, noch geëvenaard.

'Teamgenoten’ sprak voor de terugblik onder meer met oud-keeper Sander Westerveld, speler Jochem van der Hoeven (die dat seizoen debuteerde voor Vitesse) en Edward Sturing, tegenwoordig actief als assistent-trainer van de Arnhemse club.

Het seizoen was niet alleen memorabel vanwege de hoge eindnotering in de competitie. Het was ook het seizoen dat Nikos Machlas in het geel-zwart Europees topscorer werd (met 34 goals in 32 wedstrijden, zie ook video) en het seizoen dat de club verhuisde van Nieuw-Monnikenhuize naar het multifunctionele stadion GelreDome in Arnhem-Zuid.

Dejan ‘DJ Superstar’ Curovic verzekerde zich van eeuwige roem bij de supporters van Vitesse door het allerlaatste doelpunt te maken op Nieuw-Monnikenhuize en vervolgens als eerste het net te vinden tijdens de openingswedstrijd van GelreDome tegen NAC.

Het programma wordt om 20.00 uur uitgezonden via FOX Sports 1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.