Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Fraudebrigade’ moet strijd aangaan tegen zorgcowboys in Arnhem

ARNHEM - Zorgfraudeurs moeten in Arnhem minder vrij spel krijgen dan tot nog toe. Het aantal ambtenaren dat zich met de opsporing ervan bezighoudt, wordt ruim verdubbeld.

7 reacties

 • ProffDokterBetweter

  1 jaar geleden
  Marcouch als nieuwe politiechef. Jaaa ga alsjeblief. Dat is de juiste man op de juiste plek. Wij redden het hier wel. Maak je geen zorgen. Pak van het weekend je spullen en maandag al beginnen. Ze hebben je nodig! Onze zegen heb je!
 • bep

  1 jaar geleden
  En waar kunnen mensen terecht als ze fraude vermoeden?
 • JWS

  1 jaar geleden
  Maar de winst die je daarme behaald is dat je voor hetzelfde geld straks 2 zorgbehoevenden kan helpen ipv 1 en een directeur.
 • MeneerDeMeute

  1 jaar geleden
  Schrijf de cliënten aan. Vraag ze op te letten op de uren administratie en de geclaimde zorg die geleverd wordt. Controleer huizen in de wijk waar zorg geleverd wordt. Ik ken een paar voorbeelden waarbij instellingen in de woonkamer een extra muur hebben gemetseld zodat ze een extra cliënt konden huisvesten in een provisorische slaapkamer. Geen idee of daar een vergunning voor afgegeven is maar of het gezond is (ventilatie) betwijfel ik
 • SlimmeSjakie

  1 jaar geleden
  De gemeente werkt nu op basis van het "blauwe ogen" principe en vertrouwt erop dat de in rekening gebrachte zorg ook geleverd wordt. Als aanbieder en client samenspannen, wordt het (gemeenschaps) geld niet uitgegeven waar het voor bedoeld is. Goed dat de gemeente hier meer gaat controleren, want de realiteit laat zien dat je niet altijd op blauwe ogen kunt vertrouwen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Automobilist botst op boom in Nijmegen en raakt gewond
  Play

  Automobi­list botst op boom in Nijmegen en raakt gewond

 2. Israëlische luchtaanval in Gaza vernietigt mediagebouw
  Play

  Israëli­sche luchtaan­val in Gaza vernietigt mediage­bouw

Arnhem e.o.