Volledig scherm
Gaby Langelaar © Gerard Burgers

Gaby Langelaar houdt van het maken en weer afbreken van dingen

VrijwilligersARNHEM - Direct nadat ze van de Sociale Academie in Arnhem kwam, begon Gaby Langelaar (54) met allerhande vrijwilligerswerk. Daar is ze eigenlijk nooit mee opgehouden. De komende tijd is ze teamleider vrijwilligers bij modefestival State of Fashion.

Tijdens haar opleiding liep Langelaar stage bij een theaterproject. ,,Daar is bij mij een liefde ontstaan voor het neerzetten van dingen om die daarna weer af te breken. Het creëren van een magische wereld die alleen in het moment bestaat. In het nu."

Sonsbeektentoonstelling

Vrijwilligers
Arnhem telt bijna 40.000 vrijwilligers. 'De Gelderlander' richt elke week de schijnwerper op een van hen.

Eerder was ze al betrokken bij de Sonsbeektentoonsteling in 2016. ,,Sonsbeek en State of Fashion wisselen elkaar af en worden door dezelfde organisatie gerund. Dus veel vrijwilligers doen beide. Dat is fijn: je kunt investeren in een vast team." Dat zijn aardig wat vrijwilligers: voor State of Fashion rond de honderd.

Als een van de teamleiders stuurt Langelaar een groep vrijwilligers aan. ,,Ik vind het leuk om mensen te verwennen. Koffie brengen, ondersteunen waar het maar kan."

Wat haar specifiek aan State of Fashion trok, dit jaar? ,,Het duurzaamheidsaspect. Ik vind het belangrijk dat we minder een wegwerpmaatschappij worden."

Minder miskopen

Die affiniteit met zowel mode als duurzaamheid zit ook in het bedrijf dat Langelaar met haar man runt. ,,Hij is grafisch vormgever en dtp'er, ik geef kledingadvies over kleuren. Ik hoop daarmee ook te bereiken dat mensen minder miskopen doen en dus in de toekomst minder kleding weg hoeven te gooien."

En, alsof ze niet genoeg te doen heeft: Langelaar is samen met haar partner een bed and breakfast gestart, in hun woning in Velp. Ondanks die drukte kijkt ze ernaar uit de handen uit de mouwen te steken bij State of Fashion. ,,Ik hou van samenvoegen, verbinden, met anderen iets moois maken."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.