Volledig scherm
Woonzorgcentrum Eilandstaete, Malburgen. Ontworpen door Van de Looi en Jacobs Architecten, Huissen. Opdrachtgever: Vivare. foto Van de Looi en Jacobs Architecten

Gebouw Podium wint Heuvelinkprijs 2012

ARNHEM - De 'frisse, alzijdige appartementsgebouwen' (aldus het juryrapport) van het Podium in Presikhaaf I hebben donderdagavond op de Nacht van de Architectuur de Heuvelinkprijs 2012 gewonnen.

Corporatie Vivare en stedenbouwkundige Ralf Hottenträger kregen de prijs op Energy Business Park Arnhems Buiten, het voormalige KEMA-terrein, uitgereikt door juryvoorzitter Ko Jacobs, de directeur van ArtEZ Academie van Bouwkunst Arnhem. Die bestond uit een houtsnede van het gebouw door de Arnhemse kunstenaar Edwim Peters. Ook architectenbureau Geesink Weusten en opdrachtgever Klaassen Groep krijgen zo'n aandenken.

Acht projecten waren in de race voor de prijs (ooit in het leven geroepen door De Gelderlander en de gemeente Arnhem), die ondanks de crisis 'van een behoorlijke kwaliteit' waren, vindt de jury.

Het publiek had een andere favoriet. Het Podium reikte nog wel tot de tweede plaats, maar de meeste van de circa zeshonderd stemmers koos voor woonzorgcentrum Eilandstaete in Malburgen. Ook daar viel Vivare in de prijzen als opdrachtgever. Van de Looi en Jacobs uit Huissen zijn de architecten.

Volledig scherm
Het Podium in Presikhaaf. foto Geesink Weusten Architecten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.