Gedeputeerde Gelderland dringt bij minister aan op snel landelijk ontgasverbod

ARNHEM - Er moet zo snel mogelijk een landelijk verbod komen op varend ontgassen. Daar dringt Gelders Gedeputeerde Bea Schouten op aan bij minister Cora van Nieuwenhuizen. De minister moet bovendien daadkrachtig optreden en stevig handhaven nu duidelijk is dat er nog steeds giftige gassen worden geloosd op de Gelderse rivieren, aldus de Gedeputeerde.

6 reacties

 • Anton

  4 jaar geleden
  "De minister moet bovendien daadkrachtig optreden en stevig handhaven" . Heeft de gedeputeerde het over de zaak Vink in Barneveld?
 • EvilAdmin

  4 jaar geleden
  Dat deed men vroeger net zo hard als nu. Of dacht je nu echt dat de douane langs de Rijn bij Lobith stond te meten of Duitse binnenschippers zich wel aan de Nederlandse milieuregels hielden. De Rijn was vroeger zo smerig dat er geen vis in kon leven en de douane was alleen maar geïnteresseerd in wat wij Nederlanders in Duitsland kochten. Want daar kon de fiscus geld aan verdienen. "Zo, meneer Dion, heeft U nog wat aan te geven?" Milieu? Daar gaf toen toch niemand wat om. Wat je in de Rijn dumpte was niet langer jou probleem maar voor degene die stroomafwaarts woonde.
 • Dion

  4 jaar geleden
  Vrij verkeer van goederenSinds het Verdrag van Maastricht (1992) worden goederen bij het overschrijden van de binnengrenzen van de EU niet meer aan controles onderworpen en vormt de EU één enkel grondgebied. De afschaffing van douanerechten binnen de EU is gunstig voor het onderlinge handelsverkeer van de lidstaten.En daarom dump je giftig afval gewoon over de grens want daar lopen ze toch maar te slapen. In Duitsland durven ze het niet te doen.
 • Bibi

  4 jaar geleden
  Absurd en ongelooflijk dat dat niet allang gebeurt!
 • Frans

  4 jaar geleden
  Deze CDA-gedeputeerde Bea Schouten heeft weer duidelijk zitten slapen en onderneemt pas iets als het in de Gelderlander heeft gestaan. Ze had een en ander allang kunnen uitzoeken en landelijk aankaarten. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem