Gedupeerde Arnhemmers likken hun wonden na nachtelijk auto-inferno

VideoARNHEM - Elf jaar oud was-ie, de VW Fox van Mariëtte Dicks (67). Toen ze uit het raam van haar appartement aan de Leimuidenplaats keek en het vuur zag oplaaien, wist ze al hoe laat het was. 

Volledig scherm
Marijke Berensen (l), Yvonne Smorenburg en bordercollie Josh bij de ravage na de autobranden op de Leimuidenplaats in de Arnhemse wijk Elderveld. ,,Het is één grote ellende.” © DG

,,Ik had hem precies aan die kant gezet.” Nu is haar wagen uitgebrand. ,,Ik koop ook geen nieuwe meer. Ik pak voortaan de bus wel als ik naar mijn moeder op Monnikenhuizen ga.” 

Zes auto's gingen in de nacht van zaterdag op zondag in vlammen op, op het plein bij de flats in de wijk Elderveld in Arnhem-Zuid. Anderhalve kilometer verderop, aan de Aalburgstraat in De Laar-West, brandde ook nog een oude camper uit. Nieuwe gevallen van brandstichting, vermoedt de politie, in een stedelijke reeks die een geschiedenis van nu al zo'n twee jaar kent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.