Wethouder Cathelijne Bouwkamp inventariseert de komende jaren of en zo ja welke risico’s er voor inwoners zijn verbonden aan het gasloos maken van de Arnhemse wijken.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Cathelijne Bouwkamp inventariseert de komende jaren of en zo ja welke risico’s er voor inwoners zijn verbonden aan het gasloos maken van de Arnhemse wijken. © Rolf Hensel

Geen Arnhemmer zomaar van het gas af

ARNHEM - Als in Arnhem burgers op last van de gemeente van het gas worden gehaald nog voordat dat landelijk verplicht is, draagt de gemeente de eventuele risico's daarvan.

8 reacties

 • Ronald

  4 jaar geleden
  Politicus en al die wie tegen het gas zijn zouden onderzocht moeten worden.laten we beginnen met Edje Nijpels. Wat die verbruikt in een maand redt ik in het jaar nog niet
 • Henk

  4 jaar geleden
  Ook bij het niet nakomen van contracten met het buitenland is al bekend wie de rekening gepresenteerd krijgt. Kolencentrales direct sluiten! Isoleren en besparen waar dat kan. Investeren in zonne-energie, rijden op waterstofgas en kernenergie. Russisch gas inkopen.
 • Dion

  4 jaar geleden
  De SP is bang dat individuele burgers met risicovolle investeringen in andere warmtebronnen worden opgezadeld als de gemeente harder vaart maakt met de energietransitie dan wettelijk is vereist.De Gemeente (lees belastingbetalers) zal dus de schade vergoeden van het gedram om mensen gasloos te moeten maken, ook als ze het niet kunnen betalen. Ondertussen verkopen we ons Groningse gas vrolijk aan Italie.
 • Bozo

  4 jaar geleden
  Hoeveel gas gaat er naar het buitenland ?Hoelang nog ?Eerst dat stoppen, onmiddellijk, ongeacht contract of wat dan ook.
 • Rinus

  4 jaar geleden
  Als we slim zijn, kopen we de eerste decennia nog Russisch gas, net als ze in Duitsland doen,  en gaan we gestaag investeren in hernieuwbare energie... Maar ik vermoed, dat we iets te makkelijk naar de VS luisteren, die liever niet willen, dat Rusland iets aan hun gas verdiend.