Volledig scherm
Rico Verhoeven tijdens zijn opkomst voor zijn laatste gevecht tegen Badr Hari, drie jaar geleden in Oberhausen. © ANP

Geen bier in GelreDome tijdens Hari versus Verhoeven

ARNHEM - Wie dacht een biertje te kunnen drinken rond het kickboksgevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven in GelreDome, heeft pech. Organisator Glory laat weten dat er zaterdag 21 december geen alcohol wordt geschonken in het Arnhemse stadion.

Het is gebruikelijk dat de bierkranen dicht blijven tijdens vechtsportgala’s van Glory, vertelt een woordvoerder. Daarmee volgt de organisatie naar haar zeggen het advies van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. ,,En daar hebben we nog nooit klachten over gehad.’’

De vechtsportautoriteit meldt via haar website dat alcohol in de wedstrijdzaal verboden kan worden op basis van een risicoanalyse. Het is geen geheim dat agressie en geweld mogelijke gevolgen zijn van (overmatig) alcoholgebruik.

Ook geen vip-tafels

Naast bier met alcohol zijn er straks geen kenmerkende vip-tafels in GelreDome te zien, bevestigt de woordvoerder. Ook dat is iets wat volgens haar normaal is bij evenementen van Glory. ,,De organisatie wil een sportsfeer en -omgeving. Want het is topsport, kickboksen. Daar passen tafels niet bij.’’

Voor het gevecht tussen Hari en Verhoeven zijn inmiddels meer dan 22.000 kaarten aan de man gebracht. Dat betekent niet dat ‘Glory Collision 2’ al is uitverkocht. Vooral voor op de korte zijde, normaal gesproken de Noord-tribune van GelreDome, zijn nog tickets te verkrijgen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.