Volledig scherm
De twee auto’s op de kop langs de A50 bij Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Geen celstraf voor veroorzaken ongeluk op A50 na zes wijntjes

ZUTPHEN/ ARNHEM - Een 52-jarige man uit het Overijsselse Holten die op 26 mei 2018 een ongeluk op de A50 bij Arnhem veroorzaakte hoeft niet naar de gevangenis. Het Openbaar Ministerie wilde hem een half jaar de cel in hebben, maar de rechter oordeelde anders. 

De Holtenaar kwam die avond uit Nijmegen, had zes wijntjes gedronken en ramde met 160 kilometer per uur een andere auto die schuin voor hem reed. Na de botsing gingen beide auto’s meerdere keren over de kop en belandden in de berm. Twee inzittenden uit de andere auto liepen zwaar lichamelijk letsel op. 

De officier eiste twee weken geleden een half jaar cel plus een rij-ontzegging van 18 maanden. De officier toen: ,,Het is niet aan de samenleving uit te leggen dat mensen die dit doen met minder wegkomen.” 

Problemen voor het bedrijf

Omdat de man, volgens de rechtbank, schuldbewust is en contact met de slachtoffers zocht, valt de straf fors lager uit. Ook neemt de rechtbank mee dat de Holtenaar een eigen zaak heeft en dat een rij-ontzegging langer dan zes maanden mogelijk problemen voor het bedrijf oplevert. 

De straf die de rechtbank oplegt: een werkstraf van 240 uur, een rij-ontzegging van 24 maanden waarvan 18 voorwaardelijk met drie jaar proeftijd.

  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.