Geen les in Duits, nota bene in de grensstreek: nicht zu fassen

VideoARNHEM/NIJMEGEN - Betreurenswaardig en onverstandig noemen Duitsland-kenners het besluit van het Lorentz Lyceum in Arnhem om met ingang van het nieuwe schooljaar op het vwo geen les meer te geven in het vak Duits. 

21 reacties

 • Piet

  4 jaar geleden
  Ik heb een deel van mijn succes in mijn carrière te danken aan mijn kennis van het Duits. Ik vrees dat het belang ervan wordt onderschat. Een goede basiskennis van de Duitse taal kan nog steeds, zelfs in deze tijd waarin het Engels steeds belangrijker wordt, een groot voordeel zijn. Wij Nederlanders hebben m.i. een groot deel van onze welvaart te danken aan onze flexibiliteit en bereidheid om buiten de grenzen te denken en net dat beetje extra te bieden. Ik vind het geen goede zaak om studenten die mogelijkheid te ontnemen.
 • KNijmegenaar

  4 jaar geleden
  In Berlijn mag dan aan het eind van de jaren '80 de muur zijn afgebroken, aan de grens wordt er een denkbeeldige muur nog altijd en vooral weer overeind houden. Behalve de vele NL-ers die in Duitsland winkelen, eten, tanken of misschien zelfs vakantie vieren wordt er (heden ten dagen) maar heel weinig objectieve aandacht  aan het huidige Duitsland geschonken. Denk aan huidige populaire Duitse bands, klakkeloos overnemen van Duits nepnieuiws (lügenpresse), de Duitse keuken anno 2019 enz.
 • Titus

  4 jaar geleden
  Heb  een hekel aan al dat "steenkolen-engels", dat je dan hoort!  Ze nemen geen tijd om het behoorlijk te leren, alleen wat gemeenplaatsen en show termen.. Terwijl je die taal ook moet kennen als je dingen leest, hoort, en als je zaken doet met andere landen. Daarbij komt nog dat juist Duitsers in de grensstreek wél Nederlands leren. Hier heb je weinig Engels bij nodig.
 • Titus

  4 jaar geleden
  Dit is een domme beslissing! Hoorde onlangs  dat Duits leren gestimuleerd werd in deze regio, niet dus!  Scholen zijn toch bij uitstek de plekken waar dat zou moeten!
 • AnneMarie

  4 jaar geleden
  Schlimm, met dubbel m in dit geval :)

In samenwerking met indebuurt Arnhem