Monique in 't Veld, de nieuwe directeur van Focus Filmtheater Arnhem.
Volledig scherm
Monique in 't Veld, de nieuwe directeur van Focus Filmtheater Arnhem. © Rolf Hensel

Geen pinpas? Dan niet naar de film bij Focus Filmtheater

ARNHEM - Wie bij Focus Fillmtheater in Arnhem naar de film wil, kan alleen met de pinpas betalen of met een bioscoopbon. Dat zou anders moeten, vindt Inge Gemmink.

25 reacties

 • Daan

  3 jaar geleden
  Wanneer je pinpas gestolen wordt kunnen ze nog eer je het in de gaten hebt meer geld van je bankrekening geplunderd hebben dan je cash ooit bij je dragen. Om nog maar niet te spreken van dat er, naast afkijken, ook regelmatig geweld aan te pas komt om achter de pincode te komen. Dus hoezo geen overvallen meer?
 • Daan

  3 jaar geleden
  Merkwaardig, in de alle winkels en horecagelegenheden, óók in Arnhem centrum, kan gewoon contant betaald worden en dan zou het bij Focus ineens onveilig ivm. het personeel zijn? Als je daar een versnapering gebruikt kan dat dan ook alleen maar met PIN betaald worden? Het is niet gastvrij, mensen moeten zelf de keus hebben hoe te betalen én wat meerdere mensen hier al opmerken: het is een wettig betaalmiddel. Om mij heen zie ik veel ouderen die enorme moeite hebben met het feit dat alles steeds meer digitaal moet. Dat wat dat betreft met hen geen rekening gehouden wordt is zeer respectloos.
 • Klaas1

  3 jaar geleden
  Volgens mij heeft Focus een doorlopende pinpas bij het  zwaar verdiende belastinggeld.
 • wil

  3 jaar geleden
  Jij moet eens wat meer empathie opbrengen. Met jouw opmerking kwets je mensen.
 • Michiel

  3 jaar geleden
  Juridisch valt er veel te zeggen over contant geld als wettig betaalmiddel en wanneer dat niet mag worden geweigerd. Bij "toonbankbetalingen" voor diensten waarvoor geen alternatief is (bijv. films die nergens anders te zien zijn in de stad) mag contant geld niet zonder goede reden worden geweigerd, dat zou "onredelijk bezwarend" zijn. Rechter (NL en Europees) heeft laatste woord nog niet gezegd. Zie het boekje: "Juridische aspecten van contant geld" (2017) door mr. drs. A.A. Scholten (werkt bij Nederlandsche Bank).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.