Volledig scherm
De Engelse meester-kok Jamie Oliver op archiefbeeld. © ANP

Geen pizza’s van Jamie Oliver meer in Arnhem, personeel restaurant ‘enorm emotioneel’

ARNHEM - De eigenaren van de Jamie Oliver’s Pizzeria-vestigingen in Arnhem en Tilburg hebben de deuren van de restaurants een jaar na opening alweer gesloten. Woensdag waren beide zaken voor het eerst dicht, nadat manager en eigenaar Souad El Hamdaoui een dag eerder het personeel persoonlijk van het droeve nieuws op de hoogte had gebracht.

,,We hebben surseance van betaling aangevraagd”, zegt El Hamdaoui, die samen met haar Rotterdamse zakenpartner Willem Tieleman het avontuur in pizzaland was aangegaan.

De reden voor de sluiting is simpel: er moest geld bij. ,,We hadden onvoldoende gasten voor een gezonde exploitatie. Voor ons houdt het daarom op nu.”

Concurrentie

De opening van Jamie Oliver's Pizzeria aan de Koningstraat in Arnhem viel vorig jaar maart samen met de komst van nog enkele andere nieuwkomers op het gebied van pasta en pizza.

Van begin af aan werd gevreesd dat niet iedereen het vol zou houden. Jamie Oliver’s Pizzeria zat ook nog eens op een locatie waar de soortgelijke voorganger Vicini evenmin een lang leven was beschoren.  

Door surseance van betaling aan te vragen, heeft El Hamdaoui volgens eigen zeggen 100 procent zekerheid dat alle financiële verplichtingen jegens de medewerkers kunnen worden nagekomen. ,,Het belang van mijn collega’s bij de twee pizzeria's stond en staat voorop. Zij hebben er alles aan gedaan en verdienen een goede behandeling.”

Volledig scherm
Jamie Oliver's Pizzeria in Arnhem. De terrassen en het restaurant zelf bleven gisteren leeg. © DG

Harde klap

Bij de Arnhemse werknemers is de boodschap dinsdag hard aangekomen. ,,Iedereen was enorm emotioneel. We hebben allemaal heel veel liefde voor de zaak. En het liep ook beter dan in de eerste maanden. We hadden de stijgende lijn te pakken”, aldus een medewerker die anoniem wenst te blijven.

Eerste in Nederland

Volledig scherm
Jamie Oliver's Pizzeria in Arnhem. Bezoekers stuitten gisteren op bijgaande mededeling. © DG

De Arnhemse vestiging van Jamie Oliver's Pizzeria was de eerste in Nederland onder de naam van de Engelse succeskok. In aanloop naar de opening vorig jaar maart liet Oliver ook weten ‘zeker een keer een bezoek aan Arnhem’ te gaan brengen. Dat zal nu niet meer gebeuren. Ook al gaf hij onlangs nog aan dat Arnhemmers zich geen zorgen hoeven te maken.

In heel Europa zijn de afgelopen jaren tal van restaurants onder de naam Jamie Oliver geopend. Niet altijd waren ze een lang leven beschoren. Alleen in Engeland al gingen vorig jaar twaalf Jamie-restaurants dicht. 

In Nederland is Jamie Oliver door de sluiting van de twee pizzeria's nog niet helemaal van de kaart verdwenen.  De Jamie's Italian-restaurants, ook van El Hamdaoui en Tieleman, in Rotterdam en Den Haag blijven gewoon open. ,,Die doen het al jaren heel erg goed”, aldus El Hamdaoui.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.