Volledig scherm
Het gebouw van de polikliniek in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid. © Hans Broekhuizen

Geen plek voor nieuwe poli in Arnhem-Zuid

ARNHEM/ ELST - Ziekenhuis Rijnstate heeft voor een verhuizing van de polikliniek naar Elst gekozen, omdat er in Arnhem-Zuid geen geschikte locatie voor een nieuwe was gevonden.

Wethouder Roeland van der Zee heeft dat woensdagavond gezegd tegen de Arnhemse gemeenteraad, in antwoord op vragen van de fractie van Arnhem Centraal. Uit onvrede over de aanstaande verhuizing van de poli in de wijk Rijkerswoerd in Arnhem-Zuid naar Elst is de lokale partij een petitie gestart voor het behoud, die inmiddels door 2.200 mensen is ondertekend.

Afweging

Raadslid Lea Manders wilde van Van der Zee weten wat hij heeft gedaan om de poli te behouden. De wethouder verklaart dat de gemeente actief heeft meegeholpen om te zoeken naar een locatie in Zuid voor de grotere poli, met meer functies, die het ziekenhuis wil bouwen. ,,We hebben geprobeerd de poli binnen de gemeentegrenzen gehouden, maar uiteindelijk heeft Rijnstate voor Elst gekozen. Bedrijven maken daarin hun eigen afweging.” 

Van der Zee beloofde er op toe te zien dat de nieuwe, grotere poli in Elst straks vanuit Arnhem-Zuid goed is te bereiken met het openbaar vervoer. Fractievoorzitter Gerrie Elfrink van de SP wil met de wethouder verder praten in een debat. Hij betwijfelt of deze zijn nek wel voldoende heeft uitgestoken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.