Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros.
Volledig scherm
Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros. © Rolf Hensel / inzetfoto: Reuters

Geen Soros-deals meer: opkopen huurhuizen door beleggers in Arnhem wordt aan banden gelegd

ARNHEM - Het opkopen van huurwoningen aan beleggers wordt in Arnhem aan banden gelegd. De gemeente gaat bij nieuwe huurhuizen kopers verplichten er zelf te gaan wonen. Daarnaast wil Arnhem voor bestaande huurwoningen een ‘opkoopbescherming’ invoeren.

12 reacties

 • John Fender

  4 maanden geleden
  Ons Gerrie staat weer op de kandidatenlijst voor het wethouderschap. Deze linkse kampioen pluche plakker heeft de authentieke markt voor de Eusebiuskerk verminkt met blokkendozen. Ook de louche huizendeal is hem aan te rekenen. Laten we hem nog meer Arnhemse burgerbelangen verkwanselen?
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  4 maanden geleden
  Zelfbewoning, en 2, max. 3, huizen voor bijvoorbeeld investeren in je pensioen moet kunnen Of dat je verhuurt aan je kinderen of familie. Maar niet hele straten, hele wijken, dat moet stoppen.
 • Joris Driepinter

  4 maanden geleden
  George Soros is geen miljonair maar een miljardair... Miljonairs zijn mensen als Ben Mandemakers, waar half Nederland zich laat beflikkeren als ze een keuken kopen...
 • Ceciel Buijser

  4 maanden geleden
  Beste Gelderlander, De hijgerigheid om alleen Soros in chocoladeletters boven in de kop te plaatsen stoort me enorm. Alsof hij de enige (woning)speculant is. Alsof het niet Ben Mandemakers is die die huizen heeft laten verkrotten en de huur stevig omhoog heeft gegooid. Alsof hij de woningnood heeft verstoord. Soros is de meest gehate man van alt-rechts (door zijn support aan de vrije pers en onderwijs in landen met een populist aan het roer) en jullie doen daar vrolijk nog een schepje bovenop...
 • JP Slot

  4 maanden geleden
  Ik lees: wordt, willen, gaan. Kortom opnieuw niet veel meer dan mooie voornemens, er is nog niets écht geregeld. Tegen de tijd dat het wel geregeld is zijn er alweer meer woningen de ‘verkeerde kant’ opgegaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.