Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros.
Volledig scherm
Een van de woningen in de Geitenkamp in Arnhem. Inzet: George Soros. © Rolf Hensel / inzetfoto: Reuters

Geen Soros-deals meer: opkopen huurhuizen door beleggers in Arnhem wordt aan banden gelegd

ARNHEM - Het opkopen van huurwoningen aan beleggers wordt in Arnhem aan banden gelegd. De gemeente gaat bij nieuwe huurhuizen kopers verplichten er zelf te gaan wonen. Daarnaast wil Arnhem voor bestaande huurwoningen een ‘opkoopbescherming’ invoeren.

11 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  1 jaar geleden
  Zelfbewoning, en 2, max. 3, huizen voor bijvoorbeeld investeren in je pensioen moet kunnen Of dat je verhuurt aan je kinderen of familie. Maar niet hele straten, hele wijken, dat moet stoppen.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  George Soros is geen miljonair maar een miljardair... Miljonairs zijn mensen als Ben Mandemakers, waar half Nederland zich laat beflikkeren als ze een keuken kopen...
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste Gelderlander, De hijgerigheid om alleen Soros in chocoladeletters boven in de kop te plaatsen stoort me enorm. Alsof hij de enige (woning)speculant is. Alsof het niet Ben Mandemakers is die die huizen heeft laten verkrotten en de huur stevig omhoog heeft gegooid. Alsof hij de woningnood heeft verstoord. Soros is de meest gehate man van alt-rechts (door zijn support aan de vrije pers en onderwijs in landen met een populist aan het roer) en jullie doen daar vrolijk nog een schepje bovenop...
 • JP Slot

  1 jaar geleden
  Ik lees: wordt, willen, gaan. Kortom opnieuw niet veel meer dan mooie voornemens, er is nog niets écht geregeld. Tegen de tijd dat het wel geregeld is zijn er alweer meer woningen de ‘verkeerde kant’ opgegaan.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Gelijk de zelfbewoning invoeren voor ALLE woningen landelijk, eigenaren die niet zelf bewonen fors belasten zodat het niet meer lonend word. Beleggingsfondsen alleen toelaten als het echte pensioenfondsen zijn en nieuwe regels opstellen. Woningen moeten alleen nog door echte erkende pensioenfondsen worden verhuurd, voor onze pensioenen veilig te stellen... Kunnen we gelijk afrekenen met al die opvreters, zoals bijvoorbeeld Bernard jr. Veel problemen opgelost !

In samenwerking met indebuurt Arnhem