Groente-, fruit- en tuinafval, ook wel afgekort tot gft. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Groente-, fruit- en tuinafval, ook wel afgekort tot gft. Foto ter illustratie. © ANP

Geen stinkende emmer meer in de gang: Extra containers voor gft bij hoogbouw in Arnhem

ARNHEM - Alle bewoners van appartementencomplexen of bovenwoningen in Arnhem moeten volgend jaar hun groente-. fruit- en tuinafval (gft) in een gezamenlijke container kunnen gooien. 

10 reacties

 • Bozo

  2 jaar geleden
  inderdaad, de gemeente en de politiek maken van het afval verhaal een zooi !1. grof vuil hoort maandelijks te worden opgehaald2. alleenstaanden horen genoegen te nemen met een kleine afvalbak (40 l. i.p.v. 240 l.)Maar dhr. Krosenbrink van de gemeente zevenaar weigert alleenstaanden een kleinere afvalbak, dus stort gewoon maar vanalles bij elkaar in de mega 240 liter supercontainer, want dhr. Krosenbrink van de gemeente zevenaar wil het zo !Dus hoef je van hem niets meer te scheiden, gewoon alles in de grote stinkende bak bij de voordeur, waar ook je buren erg blij mee zijn ! Complimenten !
 • Albert

  2 jaar geleden
  Inderdaad. Dat is nu nog een publiek geheim. De Arnhemmer zal nooit meewerken aan al dit gedoe. GL moet een andere hobby kiezen.
 • MeneerDeMeute

  2 jaar geleden
  Ik snap dat ook niet. Misschien Omdat ze het nu ook gratis kwijt kunnen door het in een restafval zak te dumpen. Makkelijk. Want ze hoeven dan niet te scheiden. Alles in 1 zak. Hop weg het huis uit. Gratis. Of nou ja alleen het vaste tarief moet je betalen. Geen variabele kosten dus op hun manier. Jammer dat het niet lukt. Mensen zoals jij zouden ze juist moeten ondersteunen. 
 • Albert

  2 jaar geleden
  Nog meer containers op straat, hoe lelijk wil je het hebben? Wat een genot, zo'n grote dampende stinkcontainer op je pleintje. Bah!
 • Frietje

  2 jaar geleden
  Hier in de straat hebben we erom gevraagd met 2 initiatiefnemers. Van de 55 huishoudens (allemaal bovenwoningen) wilden slechts 6 anderen een GFT container. Ik snap daar dus niks van, hoezo wil je een groot deel van je afval graag betaald kwijt terwijl het ook gratis kan??

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.