Eerder dit jaar waren er affiches opgehangen als protestactie tegen bomenkap langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo. Een voorstel uit het burgerinitiatief naar aanleiding van deze bomenkap is in Provinciale Staten unaniem aangenomen. Behoud van gezonde bomen wordt uitgangspunt in Gelderland.
Volledig scherm
Eerder dit jaar waren er affiches opgehangen als protestactie tegen bomenkap langs de N319 tussen Ruurlo en Groenlo. Een voorstel uit het burgerinitiatief naar aanleiding van deze bomenkap is in Provinciale Staten unaniem aangenomen. Behoud van gezonde bomen wordt uitgangspunt in Gelderland. © Jan Schoenmakers

Gelderland: behoud gezonde bomen staat voortaan voorop

ARNHEM - Bomen kappen? Gelderland blijft voortaan in principe van gezonde bomen af. Behoud van gezonde bomen wordt uitgangspunt bij het beleid. Dat hebben Provinciale Staten woensdag unaniem besloten in antwoord op het Burgerinitiatief Stop Bomenkap langs N-wegen. 

6 reacties

 • ArnhemsPeil

  3 jaar geleden
  De Provincie zou even naar zichzelf kunnen kijken en de 63 miljoen euro subsidie die zij zelf aan Staatsbosbeheer geven o.a. voor het creëren van heide(omdat dat provincie daar dan weer subsidie voor krijgt van de EU) ipv beschuldigend kijken naar de Staatsbosbeheer die inderdaad meer dan 20 miljoen euro verdienen aan de verkoop van hout... maar zij hadden zonder die subsidie al dat hout waarschijnlijk niet eens aan kunnen of willen bieden.
 • Karina Schwencke

  3 jaar geleden
  Helemaal mee eens. 
 • bartmo

  3 jaar geleden
  Samenhangend beleid? Daar wachten we al honderd jaar op.
 • Carla Lingewaard

  3 jaar geleden
  Daarom de snelheid reduceren ipv kappen. 
 • Senors

  3 jaar geleden
  En vergeet er ook niet een aantal te laten staan ter herinnering aan de verkeersslachtoffers en als waarschuwing voor nog zeker komende ernstige ongevallen. Veiligheid vooròp!
 1. Ik was blij dat de Belgisch klinkende conducteur zijn boodschap niet ook nog eens in het Engels deed
  PREMIUM
  column remco kock

  Ik was blij dat de Belgisch klinkende conducteur zijn boodschap niet ook nog eens in het Engels deed

  ,,Beste reiziger. Ik heet u van harte welkom in de trein richting Nijmegen, Oss, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Etten-Leur en eindbestemming Roosendaal. Op dit moment hebben wij een vertraging van circa tien minuten, opgelopen na een seinstoring in Zwolle. Ik herinner u eraan dat het dragen van een mondkapje, over uw mond en over uw neus, nog steeds verplicht is, in de trein en ook op het station, in verband met de strijd tegen het verspreiden van het coronavirus…”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.