ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

Gelderland: de rijkste wordt steeds rijker

ARNHEM - De rijkste provincie van het land wordt rijker en rijker. Dat komt doordat de provincie Gelderland er niet in slaagt haar plannen tijdig uit te voeren. In het afgelopen jaar groeiden de reserves van de provincie met 84 miljoen naar 4,4 miljard euro. 

33 reacties

 • Ronald BOOM

  4 jaar geleden
  Inderdaad. De bewoners van Gelderland betaalden destijds extra op hun electriciteits rekening voor de bouw van Kalkar. Dat is er nooit gekomen en verkocht als pretpark. Het geld (vermogen) is van de gelderse bevolking laat het nu ook weer ten goede komen aan de bevolking. Verbeter de infrastructuur   Subsidieer de energie transitie. Beheer het vermogen zodanig dat we er lange tijd rendement van hebben
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  De Hollandse ziekte noemen ze dat in het buitenland! Alles lekker verbrassen. We hebben honderden miljarden uit de grond gepompt. De aargasbaten zijn allemaal opgemaakt. We hebben niets meer! De Noren hebben de aardgasbaten altijd in een staatsfonds gestort. Het rendement van dat fonds is nu beschikbaar voor uitgaven. De Noren hebben nu jaarlijks  miljarden extra uit te geven. Tot in de eeuwigheid! Hier gaat de gaskraan dicht en we hebben niks meer! Ja toch, een afgebrande provincie Groningen! Wees daarom zuinig op de nuon gelden! Je kunt het maar een keer verbrassen.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Waarom moet de kip met de gouden eieren geslacht worden? Potverteren noemen ze dat. Dat kun je maar een keer doen. Laat het vermogen in stand en geef de rente uit. Zo kunnen nog vele generaties na ons profiteren van het geld dat door onze grootouders bij elkaar is gespaard. 
 • Marcel Bruins

  4 jaar geleden
  In het betoog van de fractie 50PLUS gaf ik al aan dat de Provincie steeds meer op een bank gaat lijken en dat we het geld liever uitgeven aan de Gelderse inwoners bijvoorbeeld stimulering sociale woningbouw of energie besparende regelingen voor particuliere woningen
 • Socrates3

  4 jaar geleden
  De Provincie hanteert de innovatie subsidieregeling “GO”; Geld Over...

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.