Biomassa in Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Biomassa in Cuijk. © Paul Rapp

Gelderland geeft tegenstanders energiecentrales op biomassa gelijk met forse beperkingen

ARNHEM - De provincie Gelderland gaat grenzen stellen aan biomassacentrales. Hout dat in Gelderse installaties verstookt wordt, moet uit Nederland of omliggende landen komen. En behalve de nog twaalf geplande centrales, komen er geen nieuwe meer bij.

43 reacties

 • Annamaria

  2 jaar geleden
  En wederom scheld en doet men  alles achter het schermpje maar mee doen aan een demonstratie is te veel ...laf volk die nederlanders !!!
 • Fietser

  2 jaar geleden
  Sterker nog, in Arnhem kun je als particulier en ondernemer gewoon waterstof tanken bij het openbaar waterstoftankstation van Pitpoint op de Westervoortsedijk.
 • Fietser

  2 jaar geleden
  Fossiele brandstofauto's en elektrische bouwen en verkopen is een verdienmodel. Fabrieken bouwen is een verdienmodel. Dijken verhogen is een verdienmodel. Fossiele brandstoffen zijn eindig. Waarom zou energieomslag gratis moeten zijn?
 • Stranger

  2 jaar geleden
  Waterstof-auto's komen eraan, maar ... ze zijn duurder dan accu-auto's ener zijn mensen die vinden dat de waterstof-auto's net zo min milieuvriendelijk zijn, omdat ze menen dat de waterstof niet alleen met groene stroom wordt geproduceerd.
 • Doreen

  2 jaar geleden
  Bomen Behoud: "Jan van der Meer van GroenLinks blijft hardnekkig de verbranding van hout in biomassacentrales in Gelderland bepleiten. Hij wil nog eens twaalf centrales extra erbij hebben in Gelderland. Deze bestuurder is niet alleen verantwoordelijk voor het klimaat en de energietransitie maar ook voor de Volksgezondheid in Gelderland. Hout verbranden veroorzaakt veel meer opwarming van de aarde dan het verbranden van aardgas. Omzagen van bomen in bossen verstoort het leven van dieren en insecten."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.