Zanger Duncan Laurence. Doordat hij het Eurovisie Songfestival dit jaar won, mag Nederland het evenement in 2020 organiseren.
Volledig scherm
Zanger Duncan Laurence. Doordat hij het Eurovisie Songfestival dit jaar won, mag Nederland het evenement in 2020 organiseren. © ANP Kippa

Gelderland maakt serieus werk van komst songfestival naar Arnhem

ARNHEM - Arnhem krijgt serieus hulp van de provincie Gelderland in de poging het Eurovisie Songfestival naar de regio te halen. In een besloten Statenvergadering is woensdagavond laat besproken hoeveel geld de provincie uit wil trekken voor het internationale zangevenement. Dat moet plaatsvinden in stadion GelreDome in Arnhem.

23 reacties

 • NickNominus

  3 jaar geleden
  wat dan? Heeft u bronnen en cijfers.
 • Romulus

  3 jaar geleden
  Zuid-Holland gooit er, in het openbaar geroepen, een miljoen euro tegenaan om Rotterdam te helpen.Gelderland kan uiteraard niet achterblijven.Ja, het NUON-geld brandt bij de provincie blijkbaar in de zakken.Is door de provincie nu “heel transparant” achter gesloten deuren e.e.a. besloten.Zelfs hoe je besluiten neemt kun je dat beter aan het westen overlaten.
 • Elk

  3 jaar geleden
  Hou dit maar mooi in het westen des land! denk je nou écht dat Arnhem hier beter van wordt? De massa zit gewoon tijdens die periode in- en rondom de grote steden kom op zeg, besteedt je geld aan nuttige dingen..
 • Yup

  3 jaar geleden
  Dat kan wel zo zijn, maar het geld is dan al uitgegeven. Dus het korte termijn effect kan vele miljoenen aan inkomsten zijn. Het lange termijn effect is financieel lastiger meetbaar.
 • Karel Koning

  3 jaar geleden
  Opgeleverd? Als men de ondernemers hoort dan was het een fiasco. Dus waar is je bewijs?

In samenwerking met indebuurt Arnhem