Volledig scherm
Zanger Duncan Laurence. Doordat hij het Eurovisie Songfestival dit jaar won, mag Nederland het evenement in 2020 organiseren. © ANP Kippa

Gelderland maakt serieus werk van komst songfestival naar Arnhem

ARNHEM - Arnhem krijgt serieus hulp van de provincie Gelderland in de poging het Eurovisie Songfestival naar de regio te halen. In een besloten Statenvergadering is woensdagavond laat besproken hoeveel geld de provincie uit wil trekken voor het internationale zangevenement. Dat moet plaatsvinden in stadion GelreDome in Arnhem.

,,We zijn heel enthousiast om het songfestival hierheen te halen’’, zegt een woordvoerder van de provincie.

Het bestuur van Arnhem heeft Gedeputeerde Staten van Gelderland gevraagd een serieuze bijdrage te leveren aan een bidbook, dat voor woensdag 10 juli moet worden opgestuurd naar de publieke omroep. Die zendt het songfestival uit.

Hoeveel geld de provincie wil inleggen voor de komst van het songfestival, is niet bekend gemaakt. Dat moet ook geheim blijven voor concurrerende steden, zoals Amsterdam en Maastricht, stelt de woordvoerder.

‘Icoon van regionale samenwerking’

Voor Gelderland zijn er verschillende redenen om Arnhem te ondersteunen bij de komst van het Eurovisie Songfestival. Zo ziet de provincie het evenement als een ‘icoon van regionale samenwerking’ en wordt een flinke economische impuls verwacht. 

Het songfestival leverde Stockholm in 2016 een geschatte PR-waarde van 145 miljoen euro op, en 32 miljoen euro aan extra inkomsten voor de Zweedse stad, is te lezen in een Statenbrief.

Welke kosten organiserende steden precies maken, is onduidelijk, zo schrijft Gedeputeerde Staten. ‘Inschattingen zijn dat bijdragen liggen tussen de 10 en 50 miljoen euro.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arnhem gaat jongeren een maatschappelijke diensttijd bieden

    Arnhem gaat jongeren een maatschap­pe­lij­ke diensttijd bieden

    ARNHEM - Arnhem is een van de elf gemeenten in Nederland die van het kabinet jongeren een maatschappelijke diensttijd mogen aanbieden. De gemeente krijgt daar ruim 624.000 euro voor. Dat wil ze besteden aan een tweejarig project waarbij 140 jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die geen opleiding volgen, verdeeld over zeven groepen hun vaardigheden ontwikkelen en een beter beeld krijgen van wat ze verder willen doen in hun leven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.