Ressen, de plek vanwaar de A15 doorgetrokken gaat worden hoogstwaarschijnlijk. Nijmegen, 19-12-2020 .
Volledig scherm
PREMIUM
Ressen, de plek vanwaar de A15 doorgetrokken gaat worden hoogstwaarschijnlijk. Nijmegen, 19-12-2020 . © Gerard Verschooten

Gelderland verder in de stikstofproblemen door uitspraak over verlengde A15

ARNHEM - Grote plannen voor nieuwe wegen lopen opnieuw gevaar en woningbouw rond de Veluwe lijkt verder weg dan ooit. Een uitspraak van de Raad van State over de verlenging van de snelweg A15 brengt Gelderland nog verder in het nauw in de stikstofcrisis.

15 reacties

 • Wim

  10 maanden geleden
  Nederland is teveel een pretpark geworden voor dozenschuivers en truckers. De boel zit vol. En de logistieke heren verpatsen Nederland.Eerst verduurzamen, echt veel beter dan pas verder. Geen grijsgedraaide plaat over werk en de economie. Eerst beter. Dan pas verder. Denk na.
 • Jan Jansen

  10 maanden geleden
  @ j huisman en @Erwin, jullie wijzen precies op de zere plek. Ongebreidelde groei en er was een halve eeuw geleden voor gewaarschuwd dat het zo zou lopen (Club van Rome) en 1970 Europees natuurbeschermingsjaar.. Vrijwel de gehele politiek en bestuurlijk Nederland heeft bar weinig gedaan, maar wel veel om de groei verder te stimuleren. Sindsdien zijn we van 13 naar 17 miljoen gegaan en is de wereldbevolking verdubbeld naar bijna 8 miljard.
 • Cor Koenen

  10 maanden geleden
  Weet je wat dat de belastingbetaler kost. En het leuke daarvan is de weg komt er toch 100 procent!!!!
 • j hu

  10 maanden geleden
  @Erwin; precies ! Het feit dat het met een land economisch alleen maar goed gaat als het (figuurlijk) groeit zou mensen moeten doen inzien dat letterlijk groeien onmogelijk is. Je kan niet ongebreideld blijven doorgroeien met bevolking, infrastructuur etc....Helaas is dit een wereldwijd probleem, mede te danken aan het feit dat zo zachtjes aan iedere land gebaseerd is op het kapitalistisch systeem, en ja....inclusief Rusland en China. Dat dit in Nederland nu letterlijk zichtbaar wordt is wrang.
 • Johann Janssen

  10 maanden geleden
  @Rick dat zal dan zeker liggen aan de stemmers of niet stemmers of die bestuurders weer op het pluche terecht komen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.