Een schoorsteen van een asfaltcentrale. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een schoorsteen van een asfaltcentrale. Foto ter illustratie. © DCI Media

Gelderland wil ‘vieze fabrieken’ bij natuurgebieden uitkopen en vraagt 520 miljoen van stikstofminister

ARNHEM - Gelderland wil fabrieken dicht bij kwetsbare natuurgebieden uitkopen én ook maatregelen treffen bij twee papierfabrieken in Eerbeek en Renkum. Op die manier moet de uitstoot van de industrie op kwetsbare natuur afnemen. De provincie wil snel 520 miljoen euro zien van het Rijk om dit mogelijk te maken. 

20 reacties

 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @Hans Jacobs, met je eens hoor, dat is een meer dan zorgelijk rijtje. Maar zolang het sentiment onder heel veel mensen nog altijd is van 'na mij de zondvloed', 'wat een links gedram', 'als ik er maar geen last van heb' en 'als het mij maar geen geld gaat kosten' en de politiek helaas de oren veel te veel naar dit kortzichtige gepeupel laat hangen vrees ik dat dit pas gaat veranderen als het veel te laat is en de jongeren van nu met de onomkeerbare ellende zitten. Hard ingrijpen is hard nodig!
 • corinne van balen

  1 maand geleden
  En om nog even te melden hoe krom het allemaal is; de papierfabriek mag uitbreiden en productie verhogen. Hoera! Probleem; hoe moet het vrachtverkeer er komen? Ooooh dat maakt niet uit! We verleggen de weg ernaartoe! Dwars door de woonwijk heen en oh ja, de beek moet worden verlegd en 150 jaar oude eiken gekapt. Maar dat niet echt uit.... Er zijn genoeg andere tracé opties, maar ja "die zijn te duur" want het grootste deel gaat betaald worden door provincie en gemeente
 • corinne van balen

  1 maand geleden
  Woon in de buurt van papierfabriek in het centrum van het dorp. (Eerbeek) Misschien moet iedereen die het hier zo goed weet een keer in de avond, want dan is het goed zichtbaar, komen kijken naar de gigantische rookpluimen die over het dorp trekken. Geweldig voor milieu en gezondheid! C.ter Maat
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Laat de vervuilers betalen. De burgers de lasten en de bedrijven en aandeelhouders de winst. Laat de provincie het geld halen waar het verdiend werd.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Waarom moet indirect de consument hier weer voor opdraaien? Haal het maar bij die vervuilers vandaan.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.