Volledig scherm
Beeld van het NK Inline Skaten in 2015. © ANP

Gelderland wil WK Inline Skaten naar Arnhem halen

ARNHEM - Het WK Inline Skaten moet in 2018 in de binnenstad van Arnhem en op een baan in Heerde gehouden worden. Daarvoor zet de provincie Gelderland zich in. Het WK zou een goede opvolger zijn van de Giro-start in mei, aldus de provincie.

Gelderland wil zichzelf profileren als sportprovincie en heeft daar miljoenen voor over.

950.000 euro
Voor het WK Inline Skaten zou Gelderland 950.000 euro moeten neertellen. De gemeente Arnhem zou daar bovenop 180.000 euro moeten betalen, maar heeft daar nog geen besluit over genomen. De provincie wil haar bijdrage nu ook nog niet toezeggen, maar wil het geld wel vast opzijleggen.

Schaatsbond
Gelderland wil samen met de schaatsbond KNSB een gooi naar het evenement doen. Of dat bod ook het winnende zal zijn, wordt in het provinciehuis betwijfeld. Colombia zou de grote favoriet zijn. In december of januari wordt bekend aan welk land het WK wordt toegewezen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.