Geiten op een geitenbedrijf. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Geiten op een geitenbedrijf. Foto ter illustratie. © Lars Smook

Gelderland zit in de maag met geitenstop: ‘Bijna geen longontsteking meer’

ARNHEM - Gelderland worstelt flink met het verbod op nieuwe geitenbedrijven. Omdat rond geitenbedrijven meer longontstekingen voorkomen, mogen er sinds 2018 geen nieuwe bedrijven bijkomen. Maar door het coronavirus worden er nog amper longontstekingen gemeld. 

4 reacties

 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Massale geitenteelt is een acuut gevaar voor de volksgezondheid. Zijn we Q-koorts alweer vergeten? Dan gaan die paar boeren maar caravans stallen. Hun welzijn weegt niet op tegen dat van alle burgers.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  @Simone, je kunt het zelf eenvoudig uitrekenen zoals ik ook gedaan heb, haal de sterfte cijfers uit OpendataCBS per leeftijdscategorie, doe hetzelfde voor het bevolkingsaantal per 1 jan. per leeftijdscategorie. Doe dat vanaf 2011. Als je dan de sterfte per categorie deelt door het bevolkingsaantal dan zul je zien dat er (vrijwel) geen oversterfte was in 2020 en 1e kwartaal '21 als je het voortschrijdend gemiddelde ervan neemt. Succes. Is een uurtje werk dan weet je het ook.
 • Simone Stokertje

  1 jaar geleden
  @Jan Bergmans, niet alles klakkeloos geloven wat FVD zegt. Dit onzin bericht is al talloze keren volledig van tafel geveegd.
 • Jan Bergmans

  1 jaar geleden
  En nog steeds is er geen oversterfte als je vergelijkt met het 10 jarig gemiddelde gewogen met het bevolkingsaantal per leeftijdscategorie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.