‘Gelders Bloed Orkest’ had maar één opdracht: pak de Arnhemse straat terug van het tuig

PodcastBegin jaren 70 bond de Groep Bijzondere Opdrachten van de politie hardhandig de strijd aan met de Arnhemse onderwereld. De GBO, in de volksmond ‘Gelders Bloed Orkest’ geheten, was het allereerste arrestatieteam van Nederland.

25 reacties

 • Das

  12 maanden geleden
  @DG het geluid is alsof er is opgenomen in een lege container. Volgende keer even een andere plek zoeken want dit is echt irritant. 
 • Marco Besselink.

  2 jaar geleden
  GBO had respect. De politie nu niet meer. GBO moet terug komen
 • Ik Ben het

  2 jaar geleden
  Huidige generatie heeft geen respect meer voor politie. En het is mss angst geweest ipv respect, maar je haalde het niet in je hoofd om er tegenin te gaan. En dat is wat heden dus vaak misgaat.
 • Mr T

  2 jaar geleden
  Harde knapen  je kon beter geen grote bek hebbenterugkeer van  zulke  gasten lijkt mij geen goed ideeIs niet meer van deze tijd
 • Jeempie

  2 jaar geleden
  De problematieken zijn tegenwoordig veel uitgebreider en complexer. Juridisch zijn er veel meer belemmeringen die het opereren van speciale politie eenheden binnen controleerbare kaders dwingt. In een rechtstaat is dat een belangrijk fundament. Men kan van Arnhem alles zeggen maar feit is wel dat in het centrum heel veel horeca gelegenheden gesloten zijn op last van de overheid omdat er niet wettige dingen gebeurde. Sterker nog in Nederland staat Arnhem nu hoogste op de ranglijst van verplichte sluitingen vanaf 2018 tot vandaag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.