Een cleanroom van Imec in Leuven.
Volledig scherm
Een cleanroom van Imec in Leuven.

Gelderse fractievoorzitters: 'Imec? Ik had er nooit van gehoord'

ARNHEM - Imec? Fractievoorzitters in Provinciale Staten hadden tot deze week nog nooit gehoord van het Belgische onderzoeksinstituut dat zich in Gelderland wil vestigen.  ,,Ik kende ze niet’’, zegt Harold Zoet (CDA). ,,Nooit van gehoord’’, erkent Peter de Vos (SP). ,,Mij waren ze niet bekend’’, laat Pieter Plug (ChristenUnie) weten. Fleur van der Schalk (D66): ,,Eerlijk gezegd: ik moest googlen.’’ 

17 reacties

 • Twan

  4 jaar geleden
  Walgelijk om kanker te gebruiken als vals argument. De meeste kankersoorten (in vroeg stadium) kunnen niet via het bloed gevonden worden. Daarnaast kan een ziekenhuis, als het moet, binnen een uur ook de uitslag hebben. Als het verschil tussen een kwartier en een paar uur of zelfs 2 dagen de dood is, dan was je sowieso al te laat! Tenzij je het apparaat natuurlijk bij het Kruidvat wilt gaan verkopen, wellicht (foute) handel, is zo'n bewering van iemand die bij het bedrijf werkt natuurlijk niet onafhankelijk te noemen - laat staan op feiten gebaseerd!
 • LeonneBlok

  4 jaar geleden
  Wat heeft de Gelderse burger eraan: misschien een quote uit de Gelderlander van 28 februari 2018: "Via een simpele bloedstaal binnen een kwartier weten of je kanker hebt? Het onderzoekscentrum Imec werkt aan een chip die dat mogelijk moet maken. Binnen drie tot vijf jaar kan het apparaatje op de markt komen... Liesbeth Lagae: we weten 100% zeker dat het werkt."
 • ineke

  4 jaar geleden
  Gelderse subsidie gaat naar doortrekking A15 voor de Rotterdams havenbaronnen,  de Giro maffia,   26 allochtone "hardloop vrouwen "  in Geldermalsen,   zelfrijdende WePod auto vanuit Ede, ....Toch allemaal niks voor een provincie Gld.  Opheffen die provincie, geld verdelen onder de burgers.  Daarom niet stemmen in 2019 !
 • ineke

  4 jaar geleden
  wat bv.  Prof. Bloem op Radboud doet voor Parkinsonpatienten heeft 1000 maal meer impact voor Parkinsonpatienten dan dat Parkinson brilletje van Immec.Hoe is het mogelijk dat een Gedeputeerde overweegt om  Immec 60 miljoen mee te geven, om vervolgens Immec volop mee te laten profiteren van de Know How en innovatie vanuit onze gelderse academici ???
 • W. Peters

  4 jaar geleden
  Een duur plannetje van keffertje Scheffer (D66-gedeputeerde).

In samenwerking met indebuurt Arnhem