Gelderse ‘stamppotwestern’ haalt prijs op in western-Mekka

VideoARNHEM - In het Mekka van de spaghettiwestern de eerste prijs pakken. Arnhemmer Wouter Jansen kreeg het op het filmfestival in Tabernas voor elkaar met ‘Draw your gun’. Opgenomen met kunst- en vliegwerk.

Quote

Ik geloof dat we ook een prijs hebben gewonnen in Arizona, Verenigde Staten. Maar dat moet ik nog even checken

Wouter Jansen, Regisseur van ‘Draw your gun’

In de streek rond Tabernas nam de Italiaanse regisseur Sergio Leone beroemde westerns op. Neem ‘A fistfull of dollars’, of ‘The good the bad and the ugly’. De koning van de ‘spaghettiwestern’ draaide ze er allebei. Arnhemmer Wouter Jansen kreeg afgelopen week in de stad in Zuid-Spanje de eerste prijs voor zíjn western ‘Draw your gun’.

De Nederlandse film sloeg in Spanje een dubbelslag. Want niet alleen won Jansen in de categorie ‘korte films’, landgenoot Martijn Koolhoven sleepte op het Almería Western Film Festival 2018 de hoofdprijs in de wacht met zijn speelfilm ‘Brimstone’. De Spaanse media raakten er niet over uitgepraat. Wouter Jansen ook niet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.