Volledig scherm
Het Gele Rijdersplein in de Arnhemse binnenstad wordt opnieuw ingericht, met veel groen. © DG

Gele Rijdersplein in Arnhemse binnenstad moet eind april groen zijn

ARNHEM - Het vergroenen van het Gele Rijdersplein in het hart van Arnhem is begonnen. In opdracht van de gemeente Arnhem heeft aannemer Dusseldorp een begin gemaakt van een groen plein waar het straks goed vertoeven moet zijn. Met graafmachines zijn de eerste klinkers rond de monumentale platanen inmiddels weggehaald.

Het gaat vooral om het deel van het plein dat grenst aan de Looierstraat. Voor die westkant is gekozen voor een ‘parkachtige inrichting’ met diverse zitplaatsen. 

De oostkant van het plein, waar nu de geelgouden kubus staat, is bedoeld voor evenementen. De pergola bij de AKU-fontein wordt gesloopt, besloot de Arnhemse gemeenteraad in de zomer van 2017.

Voor het Gele Rijdersplein groen wordt, is eerst het riool aan de beurt. Dat wordt vervangen tussen Looierstraat en Willemsplein. De hele klus moet vrijdag 19 april klaar zijn - als de weersomstandigheden geen roet in het eten gooien.

Volledig scherm
Zo komt het luwe gedeelte van het Gele Rijdersplein eruit te zien. © Buro Poelmans Reesink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.