Melvin Kolf (rechts) en Nabil El Malki hebben de Presikhaaf University opgericht. Dat loopt nu al zo'n anderhalf jaar. Op deze manier proberen ze jongeren uit de wijk gelijke kansen te geven.
Volledig scherm
PREMIUM
Melvin Kolf (rechts) en Nabil El Malki hebben de Presikhaaf University opgericht. Dat loopt nu al zo'n anderhalf jaar. Op deze manier proberen ze jongeren uit de wijk gelijke kansen te geven. © Gerard Burgers

Gelijke kansen voor kinderen in de wijk met Presikhaaf University: ‘hopen dat ze die studiekansen pakken’

ARNHEM - Presikhaaf University maakt langzaam maar zeker naam in de gemeente Arnhem. Het project helpt jongeren uit de schulden, werkt mee met een duoproject van de provincie Gelderland en betrekt jongeren bij plannen voor groene energie in de wijk. Maar wat is Presikhaaf University nou eigenlijk?

Een universiteit in Presikhaaf? Een echte universiteit is het natuurlijk niet, maar dat kinderen er iets kunnen leren staat buiten kijf. Melvin Kolf (33) en Nabil El Malki (24), de oprichters van Presikhaaf University, willen kinderen uit de wijk gelijke kansen bieden.

,,Er zit veel potentie in de wijk. Veel mensen die hier wonen zijn tweede generatie arbeidsmigranten die geld verdienen om hun kinderen te kunnen laten studeren. Door kinderen en jongeren een steuntje in de rug te geven op verschillende gebieden, hopen we dat ze die studiekansen pakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.