Opruimwerkzaamheden en onderzoek, twee dagen na de fatale brand in de De Wiltstraat in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Opruimwerkzaamheden en onderzoek, twee dagen na de fatale brand in de De Wiltstraat in Arnhem. © Gerard Burgers

Gemeente doet niets aan onveilige situatie bij de buren? ‘Dreigen met kort geding kan helpen’

Als je ziet dat je buren bezig zijn met iets wat – bijvoorbeeld – brandgevaarlijk is, wat kun je dan doen? Die vraag dient zich aan na de verwoestende brand in Arnhem deze week, waar buren al lange tijd waarschuwden voor een gevaarlijke situatie. De gemeente erop afsturen, is sowieso een uitweg.

12 reacties

 • Anne Hout

  2 maanden geleden
  Toen de ODRA Arnhem in 2019 -onterecht - het idee had dat het dak van ons appartementencomplex zou instorten stonden ze direct op de stoep en werden er stempels geplaatst: niemand kon ze tegenhouden. Het was één grote puinhoop en achteraf niet nodig. Dus als er nu beweerd wordt dat in de De Wiltstraat ‘de gemeente’ niets kon doen toen de buren aangaven dat de situatie gevaarlijk was, dan geloof ik daar niets van. En nu gaat men elkaar dekken òf de Zwarte Piet toespelen… Triest.
 • hubert Wingaarden

  2 maanden geleden
  Strengere regels? Niemand vraagt hier om strengere regels. Het probleem is dat de gemeente de regels negeert en gerechtelijke uitspraken niet nakomt.
 • M.J. Jansen

  2 maanden geleden
  Gemeentes doen tegenwoordig alleen iets als het hun uitkomt, echter de buurt heeft hier ook een taak overal wordt er van alles zomaar, bijgebouwd, hoeft echt niet verkeerd te zijn maar soms ook wel en in dit geval had dit volgens mij nooit gemogen en gebeuren.
 • Bertus Nibbeling

  2 maanden geleden
  De gemeente Arnhem is een tandeloze instelling. Als je hulp wilt hoef je van hen niks te verwachten. Vaak laten zij de oren hangen naar mensen die fout bezig zijn, en degenen die handhaving eisen (wat geld kost) krijgen nul op hun rekest.
 • gejah nijman

  2 maanden geleden
  van de Kaa, goed idee. Doen wij hier hetzelfde na 13 jaar ingeschreven te staan en nog niet aan de beurt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem