Volledig scherm
© Thinkstock

Gemeenteraad Arnhem wil onderzoek naar schade door komst Euroscoop

ARNHEM - Een ruime meerderheid van de gemeenteraad van Arnhem wil aanvullend onafhankelijk onderzoek naar de eventuele schadelijke effecten voor de binnenstad door de komst van bioscoop Euroscoop naar Arnhem-Zuid.

Dat onderzoek moet volgens fractievoorzitter Sabine Andeweg (D66) uitwijzen wat de bioscoop betekent voor de bezoekersaantallen en de attractiviteit van het stadscentrum. „Het is 2016 en we weten allemaal dat de binnensteden onder zware druk staan", aldus Andeweg over het breed gedragen verzoek.

Afgewogen
Ook de fracties van SP, PvdA, VVD en ChristenUnie willen de uitkomsten van het onderzoek afwachten om tot 'een gedegen en afgewogen besluit' te komen, zoals Andeweg het verwoordde. Volgens Andeweg steunen het Ondernemers Kontakt Arnhem en Platform Binnenstad Arnhem het verzoek. „Wij maken ons allemaal zorgen."

Bezoek
Uit recente cijfers blijkt dat bioscoop Pathé in het stadscentrum over 2016 780.000 bezoekers gaat trekken. Rekening was gehouden met 350.000 bezoekers. 70 procent blijkt te komen uit de regio Arnhem, met name de Liemers en een deel van de Achterhoek. Daar mikt Euroscoop ook op. „Die mensen combineren de film met een bezoek aan de winkels en de horeca in het centrum. Wat doen zij als ze straks in Arnhem-Zuid naar de film zouden gaan?", vraagt Andeweg zich af.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.