Volledig scherm
Wim Oyen, hoogleraar nucleaire geneeskunde. © eigen foto

Gerenommeerd hoogleraar nucleaire geneeskunde naar Arnhem

ARNHEM - Bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem treedt professor dr. Wim Oyen toe tot de vakgroep Radiologie/Nucleaire Geneeskunde. Hij is hoogleraar nucleaire geneeskunde met aandachtsgebied kanker. 

Oyen heeft meer dan 650 publicaties op zijn naam staan. Hij beschikt over een groot internationaal netwerk met betrekking tot de diagnostiek en behandeling van kanker. Binnen Rijnstate gaat hij zich toeleggen op wetenschappelijk onderzoek en een verbeterde organisatie van zorg rondom de behandeling van kanker.

Londen

Oyen werkt op dit moment in het Royal Marsden ziekenhuis in Londen en is verbonden aan het Institute for Cancer Research als hoogleraar en teamleider op het gebied van de translationeel nucleair geneeskundig onderzoek. Dit betekent dat hij onderzoek doet naar de bruikbaarheid van nieuwe middelen voor de praktijk. Ook onderzoekt hij de effectiviteit van die middelen. 

Voordat hij in 2015 naar Engeland ging, was hij hoofd van de afdeling nucleaire geneeskunde en opleider bij ziekenhuis Radboudumc in Nijmegen. 

Ambities

Naast het werk als nucleair geneeskundige, gaat Oyen zich binnen Rijnstate bezighouden met wetenschappelijk onderzoek en oncologische zorg. Hij zal in deeltijd als hoogleraar actief blijven. 

Oyen heeft voor Rijnstate gekozen omdat het ziekenhuis ambities de oncologische zorg in de regio te verbeteren. Ook het gegeven dat Rijnstate meer wetenschappelijke activiteiten wil ontplooien, spreekt hem aan. 

Eer

Bestuursvoorzitter Wim van Harten is blij met de toetreding van Oyen tot de medische staf. ,,Wij vinden het een eer dat iemand met zo’n staat van dienst en zoveel expertise zich wil verbinden aan ons topklinisch ziekenhuis en de inwoners van onze regio."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.