Gerhard Bos (CDA): ‘Alleen zeggen dat het anders moet, is veel te makkelijk’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 4: Gerhard Bos van het CDA.

Gerhard Bos (CDA).
Volledig scherm
Gerhard Bos (CDA). © DG

Naam: Gerhard Bos (50), Apeldoorn
Beroep: Docent recht en bestuur aan de hogeschool Saxion in Deventer.
Hobby’s: Fotografie, cabaret.

Waarom in de politiek: ,,Vrij simpel, je moet iets bijdragen aan een betere wereld. Aan de kant staan en zeggen dat het anders moet, is veel te makkelijk. Sinds 1989 ben ik actief. Eerst bij de jongeren, toen in het bestuur. Twaalf jaar zat ik in de gemeenteraad van Apeldoorn, nu vier jaar in de Staten.”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Dat zijn er drie: woningbouw, verkeersveiligheid en de energietransitie. En voor alle drie geldt: niet kletsen, maar doen. Eén op de vijf verkeersslachtoffers valt op provinciale wegen. Daar gaan wij over. Waar voelen mensen zich daadwerkelijk onveilig? Kijk nou eens vanuit de beleving van een fietser. Niet vanuit de bureaustoelen op het provinciehuis, maar samen met de mensen buiten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.