Gestolen auto botst op andere auto na achtervolging

Update/VideoARNHEM - In Arnhem is dinsdagavond voor de tweede keer in korte tijd een politieachtervolging geëindigd in een botsing. Op de Batavierenweg ter hoogte van GelreDome knalde de bestuurder van een gestolen auto tijdens een achtervolging door de politie op een andere auto. Twee personen zijn gearresteerd. 

De achtervolging begon bij de Arnhemse woonwijk De Laar-West, waar de auto gestolen was. Bij GelreDome wist de politie de bestuurder een rijbaan op te dwingen, waarna hij uit de bocht vloog en op betonnen varkensruggen knalde. Deze botsing resulteerde erin dat de auto de rijbaan weer op vloog en een andere personenauto aanreed. 

Na de botsing heeft de politie twee inzittenden in de boeien geslagen. 
Door het ongeval liep een vrouw lichte verwondingen op. Zij bestuurde de auto die werd aangereden.

Nog geen uur voor de botsing op de Batavierenweg, reed een scooterrijder op het nabijgelegen De Monchyplein achterop een personenauto. De scooterbestuurder en zijn passagier raakten daardoor gewond.

Volledig scherm
© Timo Bouman/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.