Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Camile Schelstraete

Gestrande zwaan veroorzaakt file op Pleijroute in Arnhem

ARNHEM - Verkeer op de drukke Pleijroute in Arnhem heeft begin van de middag te kampen gehad met vertraging omdat er een zwaan was gestrand op de weg. Het dier had niet genoeg ruimte om weer op te stijgen. 

Hoe de vogel op de N325 terecht is gekomen, is niet bekend. ,,Maar zwanen hebben een behoorlijke 'startbaan' nodig om weer in de lucht te komen", zegt een woordvoerder van Dierenambulance Arnhem, die de zwaan van de weg heeft gehaald. 

De Dierenambulance werd door Rijkswaterstaat rond half twee gealarmeerd over de zwaan op de rijbaan. ,,We zijn er vervolgens onder begeleiding van Rijkswaterstaat met spoed heen gereden. Niet omdat het dier gewond was, maar vanwege het gevaar", aldus de woordvoerder. 

De zwaan kon snel worden gevangen en is daarna in de buurt weer vrijgelaten. De actie had meteen gevolgen voor het verkeer op de drukke verbindingsweg. Dat stroopte direct op.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.