Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © shutterstock

Getouwtrek om kinderen piekt door corona, ook betalen alimentatie problematisch

ARNHEM - De coronacrisis leidt tot een recordaantal conflicten tussen gescheiden ouders over de omgang met hun kinderen. Ook het betalen van alimentatie voor kinderen staat onder druk en er wordt een hoos aan nieuwe echtscheidingen verwacht. 

3 reacties

 • Jeroen

  12 maanden geleden
  Vechtschedingen gaan nagenoeg altijd over de kinderen. Het woord omgangsregeling zegt opzich al genoeg. De standaard is dat de kinderen naar  moeder gaan en eens in de 2 weken een paar dagen naar vader. Als we de kinderen gewoon voor de helft van de tijd bij de vader en de helft van de tijd bij de moeder als standaard gaan zien (co-ouderschap) zullen 95% van de problemen opgelost zijn.  Helaas zijn politieke partienen als SGP CDA en CU van mening dat; of scheiden helemaal verboden moet worden of dat moeders achter het aanrecht horen en dus voor de kinderen moeten zorgen. Vaders buitenspel!
 • MBD

  12 maanden geleden
  En weer zijn de kinderen de dupe.De meeste ouders vergeten dat de kinderen onvoorwaardelijk van beide ouders houden. Het is zeer schadelijk om ze in zo'n conflict te betrekken of te manipuleren.Zet je kind boven je eigen verdriet of boosheid. Niet makkelijk maar wel het allerbeste.
 • Kyrah

  12 maanden geleden
  Vergeef elkaar steedsBlijf samen altijd

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.