Volledig scherm
Ophef bij de Blue Band Bajes in Arnhem. © GinoPress

Gevangene Blue Band Bajes stak cel in brand met toegestane aansteker

UpdateARNHEM - De brand die zaterdagavond laat uitbrak in de Blue Band Bajes in Arnhem is aangestoken door een gevangene, bevestigt de politie vandaag. Met een aansteker die in het complex niet verboden is, zegt een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

De brand is wel beperkt gebleven en snel geblust. Ook raakte er niemand gewond. De melding kwam bij de hulpdiensten binnen rond 23.00 uur. Meerdere brandweerwagens, politie-eenheden en een ambulance rukten ervoor uit.

De brand zorgde voor een hoop bekijks buiten het complex. De politie heeft daarom extra gepatrouilleerd. Ook binnen leidde het tot rumoer. Vanuit de verschillende cellen werd door gevangen geschreeuwd en geroepen. Dat waren vooral verwensingen gericht aan de politie. Volgens diezelfde politie is de brandstichtende gedetineerde gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar hoefde er niemand naar het ziekenhuis. 

Aansteker is niet verboden

Dat de gevangene een aansteker bij zich had, is in de Arnhemse bajes niet verboden, zegt woordvoerder Edmond Messchaert van het ministerie van Justitie en Veiligheid. „Een gevangeniscel is een privé-ruimte. Als je daar wil roken, mag dat.”

Rond de gevangenis waren door het voorval veel mensen op de been. De politie heeft daarom extra gepatrouilleerd. Vanuit de gevangenis werd door gevangen geschreeuwd en geroepen. Dat waren vooral verwensingen gericht aan de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.