Beeld ter illustratie: Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: Een man kijkt uit het raam van een cel in een gevangenis. © ANP

Gevangenis Arnhem vergeet gedetineerde vrij te laten: man zat 49 dagen te lang vast

Een gevangene van de Blue Band Bajes in Arnhem heeft anderhalve maand langer gezeten dan volgens zijn vonnis moest. Eind augustus kwam de administratie van de Arnhemse gevangenis erachter dat zijn straf er begin juli al op zat. De man is onmiddellijk vrij gelaten.

17 reacties

 • Gerard van den Landen

  2 maanden geleden
  Aan alle mensen die commentaar geven en nog nooit in de bak hebben gezeten; die 4900,= weegt absoluut niet op tegen de ontneming van je vrijheid. Je kunt wel zeggen dat hij kost, inwoning en zakgeld heeft gehad maar hij had geen vrijheid. Het grootste bezit dat we (nog) hebben.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Ergens is dit inderdaad een beetje slordig , maar ook in dit geval kan men zien dat misdaad loont...! want hij heeft 49 dagen lang extra gratis kost en inwoning gehad....en ontvangt daar ook nog eens 49 keer honderd Euro per dag voor...! als iemand een soortgelijk ,,bed and breakfurst ,, weet....! meld dit even....ik ga er meteen gebruik van maken deze winter...! hou ik geld over want alles...! zelfs de verwarming is gratis...!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Ceciel Buijser,je schrijft een programma van eisen,een soort bestek en de goedkoopste krijgt het.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Ceciel Buijser, nee daar pleit ik niet voor. Er gaar zoveel mis bij het rijk dat ik ervoor pleit om geprivatiseerde organisaties niet terug te brengen naar het Rijk. Er is geen enkele rede om aan te nemen dat het Rijk het beter doet.Gevangeniswezen kun je ook privatiseren. Wordt het misschien wat strenger.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding, pleit je er nu voor om het gevangeniswezen aan de markt over te laten? Hoe zie je dat voor je???

In samenwerking met indebuurt Arnhem