Gewonde bij schietpartij Arnhem, politie zoekt een of twee daders

videoARNHEM - Bij een schietpartij in een woning in Arnhem is maandagmiddag een man gewond geraakt. De politie is op zoek naar een of twee daders. Een van de daders zou een getinte man met gezet postuur zijn.

De politie doet onderzoek in de straat.
Volledig scherm
De politie doet onderzoek in de straat. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Het slachtoffer werd neergeschoten in de deuropening van een woning in de Corrie Tendeloostraat. Hij zou met hoofd- en beenverwondingen naar het ziekenhuis gebracht zijn. Volgens de politie gebeurde dat per traumahelikopter. Volgens buurtbewoners is de gewonde man afgevoerd in het gezelschap van de eigenares van de hondentrimsalon in de straat. Het zou om haar partner gaan.

Aan de achterkant van de woning van de vrouw zou een gezette man zich na de schietpartij schreeuwend uit de voeten hebben gemaakt. Een buurvrouw zegt dat ze twee schoten heeft horen lossen, dat ze daarna de deur van haar woning heeft dichtgetrokken en het alarmnummer 112 heeft gebeld.

Signalement

Volledig scherm
© Timo Bouman/Persbureau Heitink

Scholen in de omgeving houden hun leerlingen binnen. Een medewerker van de Lea Dasbergschool zegt dat hen dat door de politie is geadviseerd. Ouders wordt verzocht hun kinderen op te halen, ze mogen niet zonder begeleiding naar huis.

Op zoek naar de dader heeft de politie een signalement verspreid. Boven het winkelcentrum hing korte tijd een politiehelikopter. In de wijk lopen agenten met kogelwerende vesten. Ook wordt een speurhond ingezet.

Aan de achterkant van de woning van de vrouw zou een gezette man zich na de schietpartij schreeuwend uit de voeten hebben gemaakt.
Volledig scherm
Aan de achterkant van de woning van de vrouw zou een gezette man zich na de schietpartij schreeuwend uit de voeten hebben gemaakt. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.