Volledig scherm
De politie doet onderzoek naar de steekpartij. © Roland Heitink

Gewonde bij steekpartij op Rijnkade in Arnhem, auto van omstander glijdt Rijn in

UpdateARNHEM – Op de Rijnkade in Arnhem heeft vanavond een steekpartij plaatsgevonden waarbij een 20-jarige Arnhemmer gewond is geraakt. Een 19-jarige vrouw uit Arnhem is aangehouden. 

Twee ambulances en meerdere politiewagens rukten rond 19.45 uur uit.  

De politie doet momenteel onderzoek en kan daarom nog niet veel zeggen over wat er precies is gebeurd. Volgens omstanders gaat het om een ruzie in de relationele sfeer. De 19-jarige vrouw zou de man volgens hen hebben gestoken. De vrouw reed daarna in haar auto weg, maar is later alsnog opgepakt. 

Auto te water

Nadat de eerste politiewagens weer richting het bureau vertrokken, deed zich nog een opmerkelijke situatie voor. De commotie op de Rijnkade trok behoorlijk wat bekijks. Eén van die omstanders had zijn auto op de kade gezet, maar vergat die op de handrem te zetten. In plaats daarvan stond de auto in z'n vrij. Het voertuig gleed vervolgens vanaf de kade het water in. Er zat op dat moment niemand meer in de auto.

Omstanders zagen het gebeuren. Twee meisjes vertellen dat ze dachten dat de bestuurder van de auto gewoon wegreed, tot de auto 'geen bocht maakte'. Het ding reed zo de Rijn in.

Het is nog niet bekend wanneer de auto uit het water wordt gehaald. Mogelijk gebeurt dat pas morgen. 

Tweede steekpartij

Eerder vandaag vond ook al een steekpartij plaats in Arnhem. Een man werd op de Johan de Wittlaan gestoken door twee verdachten. Daarbij werden twee verdachten aangehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.