Gewonde steekpartij Arnhem is 24-jarige Velpenaar; dader spoorloos

VideoARNHEM - De man die vrijdagavond gewond raakte bij een steekpartij bij de SPAR-supermarkt aan het Willemsplein in Arnhem, is een 24-jarige Velpenaar. Dat maakte de politie zaterdagmiddag bekend. De dader is nog op vrije voeten, de politie zoekt getuigen.

Volledig scherm
De bezorgscooter die vlak na de steekpartij in het centrum van Arnhem werd gestolen. Mogelijk houdt de diefstal verband met de steekpartij. Politie doet nog onderzoek. © Persbureau Heitink

De verdachte nam na het steekincident, dat rond half acht gebeurde, de benen richting het centrum. Daar stal hij vermoedelijk een scooter van een maaltijdbezorger. De tweewieler werd later op de avond terug gevonden op Hoogte 80, in het noorden van Arnhem. 

Of er verband is tussen de steekpartij en de scooterdiefstal is overigens nog niet zeker. Ook dat is bij de politie in onderzoek.

De 24-jarige Velpenaar, die gewond voor de supermarkt op straat lag en door omstanders werd geholpen, is voor onderzoek en behandeling naar ziekenhuis Rijnstate Arnhem gebracht. 

Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend gemaakt. Aan de steekpartij zou een ruzie vooraf zijn gegaan. Details daarover zijn niet bekend.

De politie vraagt getuigen van de steekpartij op het Willemsplein om zich te melden. Ook mensen die hebben gezien dat de bezorgscooter werd gestolen wordt gevraagd contact op te nemen.

Volledig scherm
De politie zette direct na de steekpartij heeft een deel van het Willemsplein in Arnhem af. © Persbureau Heitink

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.