Van de auto was weinig meer over.
Volledig scherm
Van de auto was weinig meer over. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Gewonden heftige crash Arnhem zijn 18 tot 21 jaar en komen uit Braamt, Spijk, Duiven, Lobith en Arnhem

ARNHEM - Bij een heftige crash in Arnhem zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag vijf jonge mannen gewond geraakt. Ze knalden tegen een elektriciteitsmast voor een trolleybus aan op de Johan de Wittlaan. Drie van hen zijn er ernstig aan toe.

Dat bevestigt de politie zaterdagochtend. De mannen variëren in leeftijd van 18 tot 21 jaar, afkomstig uit Braamt, Spijk, Duiven, Lobith en Arnhem. 

Crash

Buurtbewoners werden rond 00.50 uur opgeschrikt door een ernstig ongeluk aan de Johan de Wittlaan. De auto, een Mercedes, kwam vanuit de richting Velp en reed in de richting van het centrum. Aan de schade te zien moet het voertuig met hoge snelheid tegen de trolleymast zijn aangereden. Op foto's is te zien dat er weinig meer over is van de auto. 

Hulpdiensten rukten massaal uit voor het ongeval. Eenmaal ter plaatse bleek dat drie van de vijf slachtoffers al uit het voertuig waren. De andere twee moesten door de brandweer worden bevrijd. De jonge mannen zijn per ambulance naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen en het Rijnstate in Arnhem vervoerd. 

De crash trok vrijdagnacht veel bekijks. Over de situatie van de slachtoffers is vooralsnog niets bekend.

Bekijk hieronder de beelden van het ongeval:

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.