Volledig scherm
Foto ter illustratie. © DG

Gewoon Max!: Ongeluk

ColumnZaterdagochtend, een uur of elf, rijdt er een politieauto mijn straat in. Daarachter een personenauto. Ze stoppen naast de stoep. Ik kijk even door het raam naar buiten, terwijl een agent en de bestuurder van de andere auto uitstappen. Er komt ook iemand met een camera tevoorschijn. We beelden ons in dat we getuigen zijn van de opnames van ‘Wegpiraten’ of iets dergelijks. Na een tijdje stapt iedereen weer in en rijden ze weg.

Zaterdagmiddag, iets voor tweeën, hoor ik een sirene. Op de hoek van de straat zie ik een ambulance en twee politieauto’s staan. Ik schrik. Is er iemand gewond? Iemand uit mijn straat?

Een man komt naar buiten met een tuinstoel, waar een ander op gaat zitten. Verderop probeert iemand in een geel hesje het verkeer te regelen. Er staan tientallen mensen omheen. Ik hou het vanuit de woonkamer een tijdje in de gaten. Iemand wordt op de brancard de ambulance in gereden. 

Er komen steeds meer mensen bij. Een moeder met twee jonge kinderen op fietsjes. Een man en een vrouw met een hond. Mensen die hoorden dat er iets is gebeurd, en even komen kijken. 

Vaak hoor je over toeschouwers die op zulk soort momenten hulpdiensten in de weg staan, hun telefoon pakken en het gebeuren zelfs filmen. Maar daar lijkt het nu niet op. Mensen kijken vanaf een afstandje toe. Ze maken plaats als de politie erdoor moet, leggen elkaar uit wat er aan de hand is.

Pas na een hele tijd rijdt de ambulance weg. Vier agenten vegen de straat met bezems schoon. Een sleepwagen komt de auto’s ophalen. De straat loopt langzaam leeg en uiteindelijk rijdt ook de laatste politieauto weg.

’s Avonds lees ik op internet dat de twee auto’s in mijn straat een botsing hebben gekregen. Gelukkig hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.