Volledig scherm
De wachters in de flat bij een plattegrond van de kavels op de Rodenburgstraat. © Gerard Burgers

Gezellig samen wachten op een kavel in Arnhem

ARNHEM - Ze dingen allemaal naar een bouwkavel op de Arnhemse Rodenburgstraat, maar ze weten een opperbeste sfeer te handhaven. Minstens twaalf gegadigden wachten in een flat op de Trans tot ze zich kunnen inschrijven voor een van de percelen.

Ze zitten er sinds zondag of maandag. Op dat moment liet de gemeente Arnhem met een mail aan belangstellenden weten dat de inschrijving geopend was.

Officieel
Er was ook een adres bijgevoegd: het flatje op de Trans, waar de aspirant-bouwers tot vrijdag wachten. Dan wordt de inschrijving namelijk officieel. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, zo heeft de gemeente gedacht. Tot die tijd mag niemand weg, want dan verspeel je je plaats.

Toezicht
Er kunnen zich later deze week nog gegadigden melden, maar dan moeten ze wel achteraan sluiten. Een lijst die ophangt in de keuken laat onverbiddelijk zien wie hier het eerste was. De kanshebbers moeten daar zelf toezicht op houden, maar dat is geen punt: er zijn hier veel ogen die in de gaten houden wat er gebeurt.

Lees een verslag van een bezoekje aan de inschrijvers in de Gelderlander editie Arnhem van donderdag 24 november of in onze e-paper.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.