Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Gezocht: ‘Mr. Ernum’ die in dialect de nieuwe stadsbrouwerij in Arnhem wil promoten

ARNHEM - Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen. De Rijnstad krijgt nog dit jaar een stadsbrouwerij en minstens 7 Arnhemse bieren. En ze zoeken nog een ras-Arnhemmer die de stem van de reclamecampagne wil zijn.

Quote

In GelreDome wordt Jupiler geschonken. Ik zeg: Belgen er uit, geel-swert bier er in

Maarten de Keijzer

,,Amsterdam heeft 40 brouwerijen en Arnhem niet één meer sinds brouwerij De Kroon in 1935 werd overgenomen door Heineken.” De Arnhemse ondernemer Maarten de Keijzer daar iets aan doen, door een brouwerij te bouwen boven restaurant Goed Proeven aan de Klarendalseweg.

Even voor de duidelijkheid: (lekker) Arnhems bier is er genoeg, maar het brouwen van bieren als De Snor en het Roze Varken wordt uitbesteed aan andere brouwerijen. En craftbierbrouwerij Leroy Brown dan? De Keijzer: ,,Die brouwt met ketels van 60 of 80 liter. Wij denken groter en daarmee wordt het ook betaalbaarder. Ik houd van bier, maar ik wil geen acht euro voor een flesje betalen.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.